Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler'in Katar’da düzenlediği “Aile ve Çağdaş Megatrendler” konulu konferansta Türkiye’yi temsil etti. Konferansta konuşan Göktaş, Türkiye’de ilk kez yürürlüğe giren “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” ile aile yapısını küresel zararlı eğilimlere karşı korumayı amaçladıklarını belirtti. Guyana Devlet Başkanı’nın eşi Arya Ali ve Malta Başbakanı’nın eşi Lydia Abela’nın da katıldığı “Dünyayı Kurtarmak, Aileyi Güvence Altına Almak” oturumunda iklim değişikliğinin aileler üzerindeki etkileri ele alındı.

İklim Değişikliği Aileleri Tehdit Ediyor
Bakan Göktaş, iklim değişikliğiyle birlikte tarımda kuraklık, orman yangınları, deprem ve sel gibi felaketlerin toplumun tüm kesimlerini etkilediğini belirtti. Göktaş, “Topraklarımız ve geçim kaynaklarımız tehdit altında, özellikle çocuklarımızın geleceği için bu sorunlara karşı toplumsal dayanışma içinde çözümler arıyoruz” diyerek çevre sorunlarına yönelik Türkiye’nin ulusal ve uluslararası iş birliği politikasını vurguladı.

2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Sıfır Atık Projesi
Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede kararlı olduğunu belirten Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2053 net sıfır emisyon hedefini ve Emine Erdoğan’ın himayesindeki Sıfır Atık Projesi’nin önemine dikkat çekti. Bu projelerin yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da çevre politikalarına katkı sunduğunu ifade etti.

Ailelerin Güçlendirilmesi için 5 Stratejik Hedef
Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi’ni Türkiye’deki ilk örnek olarak tanıtan Bakan Göktaş, 5 stratejik hedef kapsamında çevre bilinci ve aile dostu şehir anlayışını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Hedeflerin, ailelerin temel ihtiyaçlarına uygun politikaların geliştirilmesini ve kriz anlarında ailelerin desteklenmesini içerdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan’da TDT Zirvesi İçin Resmi Törenle Karşılandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırgızistan’da TDT Zirvesi İçin Resmi Törenle Karşılandı

Afet Bölgelerinde Psikososyal Destek ve Rehabilitasyon Çalışmaları
Bakan Göktaş, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede sundukları psikososyal destek hizmetinin toplumsal iyileşmeye katkı sunduğunu ve bu tür çalışmaların aileleri güçlendirmede devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: dha