Diyarbakır’da Narin Güran’ın yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’ndeki çocuklara psikososyal destek sağlanmaya devam ediyor. Çocukların travmatik süreci atlatmaları için çalışmalar hızlandırıldı. Bakanlık, çocukların psikolojik iyilik halleri için daha kapsamlı adımlar atacak. #Diyarbakır #NarinGüran #PsikososyalDestek

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tavşantepe Mahallesi'nde psikososyal destek çalışmalarını başlattı. Çalışmalar, Narin’in kaybolmasından cesedinin bulunmasına kadar geçen süreci kapsarken, özellikle mahalledeki çocukların yaşadığı travmaları hafifletmeye yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

50'ye Yakın Çocuğa Destek Sağlandı

Bakanlık tarafından yapılan çalışmalarda, 7-13 yaş arası 50’ye yakın çocuğa sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca destek verildi. Çocuklara güvenli alan oluşturma, stres ve kaygı anlarında yapılması gerekenler gibi konularda eğitimler verilirken, psikososyal destek ekibi tarafından hazırlanan rapor, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’a sunuldu.

Çocukların Günlük Yaşam Rutinlerine Uyum Sağlamakta Zorluk Çektiği Tespit Edildi

Hazırlanan ön raporda, çocukların yaşanan olayla ilgili konuşmadıkları ve bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri değerlendirildi. Ayrıca, ailelerin çocuklara konuyla ilgili konuşmamaları yönünde telkinde bulunmuş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruldu. Süreç boyunca köyde bulunan çok sayıda jandarma ve arama kurtarma ekibinin, çocukların günlük yaşamını olumsuz etkilediği belirtildi.

Sıla bebek, toprağa verildi Sıla bebek, toprağa verildi

Daha Kapsamlı Çalışmalar Planlanıyor

Bakan Göktaş’ın talimatıyla Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocuklar için daha kapsamlı çalışmalar yapılmasına karar verildi. Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak özel ekip, çocukların yas ve travma süreçlerini aşmalarına yardımcı olacak çalışmalar yapacak.

Kaynak: aa